Premii& vanitate

Premiile nu sunt altceva decat o afacere structurata pe vanitatea comunitatii și a individului

O adevărată cursă de obstacole și neajunsuri devine orice nominalizare în România. Ego-ul incomensurabil al românul, căci trebuie să avem tăria de caracter măcar cât pentru a ne lăuda pe noi înșine, vanitatea exacerbată și dorința înnebunitoare de a sta în fața tuturor, ne mișcă propriul ADN.

Fierbe la propriu sângele în venele noastre când vedem numele nostru pe o listă de nominalizare. Uităm, din păcate, să ne bucurăm și să apreciem faptul în sine de a fi prezenți acolo. Uităm să ne privim în oglindă dimineața și să ne spunem: ”Ești pe drumul cel bun. Continuă!”.

Nu, tindem să ne uităm în ochii oricui este dispus să ne asculte, chiar numai din interes pur lipsit de altruism, și să căutăm confirmarea necesității unei lupte. A spus cineva că ar fi deja o luptă?! A spus cineva că trebuie să îți ridici prietenii, familia și cunoscuții în picioare pentru a te susține în cursa ta de a câștiga. Ce anume căștigi?!

winning no
– Un prestigiu pe care se presupune că deja îl ai, din moment ce ai fost pus pe o listă…
– O notorietate care oricum va veni odată cu evenimentul de decernare a premiilor. Bine, este adevărat că vei face mai puține poze decât cel care câștigă. Se presupune că nu superficialitatea acelor 15 minute de faimă în plus te-au propulsat pe lista nominalizărilor…
– O grămadă mare de prieteni foarte bine intenționați…acei amici, pe care eu cu tot dragul îi numesc sugative, ei știu mai bine de ce și cum. Nu avem nevoie de falsități. Deja ne scăldăm în falsități și aparențe fără gram de adevăr. Nu este nevoie să complicăm mai mult profanul acesta dezechilibrat.
– Vei căștiga o adăugare pe o listă…da, exact asta te ajută să îți menții afacere pe plus…

Demnitatea, echilibrul, chiar acea nonșalanță atât de magnetică a celui care deși știe că este nominalizat în vederea obținerii unei premiu, zâmbește pentru el/ea și familia sau echipa sa, și nu se oprește pentru a instaura o stare de urgență cu limita sfărșitul perioadei de votare sau a celebrării evenimentului de decernare…
Premiul obținut în urma unei curse frenetice este cu mult mai lipsit de gust și stare/substanță, decât premiul venit în calm și liniște. Confirmarea poziției tale trebuie să vină de la sine. Întocmai nominalizare…

Evoluția societății este inerent, pozitivă. Toate detaliile importante, toate efectele sau reacțiile unei acțiuni sunt deja așezate acolo în perspectivă. Îngăduie-ți în aceste clipe, în care viața/karma/evoluția profesională posibilitatea de a te arăta, să fii așezat, conștiincios, cutezător și încrezător.

Totul vine, precum totul pleacă.
Spune ”mulțumesc” avansează, păstrează-ți linia profesională, dar mai ales personală.

Și stelele cad, precum acel foc ce arde prea intens și se mistuie mult prea repede, permite-ți o ardere decentă pentru o perioadă cât mai îndelungată. Mai departe de tine și acum, există un timp viitor.

Ne regăsim la orizont!

M.L

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s