Arta emotiilor

Arta abstractă provoacă intelectul, dar, de asemenea, provoacaƒ și emoțiile. Aprecierea rămâne pe deplin privitorului, fiind nevoie de înțelegea și colaborarea acestuia cu artistul. Arta abstractă „scoate” sentimentele la iveală, forțând într-o oarecare măsură descotorosirea de anumite tabu-uri pentru a accede la esențialul și naturalitatea emoțiilor în sine.

Artiștii artei abstracte folosesc un limbaj vizual bazat pe forme, culori și linii. Subiectul unei piese de artă abstractă este, în cele mai multe cazuri, lipsit de referință vizuală reconoscibila. Subiectul este tratat însă lăsat la interpretarea artistului și privitorului.

Artiștii de factură abstractă comunică cu noi (iubitorii de artă) permițându-ne să ne regăsim în emoțiile născute într-o compoziție. Nu există ceva impus. Libertatea interpretării personale devenind atuul și semnul de recunoaștere a artei abstracte.

Toate aspectele vieții se preteazaƒ la interpretare prin artaƒ abstractă – credințe, temeri, pasiuni, un raƒspuns la muzicaƒ sau la natură, complexitatea stiintificaƒ și matematicaƒ, pentru a numi doar cateva, sunt folosite ca subiect și sunt exprimate in mod liber și unic.

Artista constănțeană, Anca Floriana Deaconu „recompune o realitate, să-i spunem peisagistică, prin abstragerea din câmpul formelor recognoscibile a componentelor esențiale, a celor care induc în privitor o a€œstare de peisaj.” Artista, renunță la individualism pentru a ajunge la esența lucrurilor, astfel încât abstractul compozițiilor sale trezește în noi emoții pure, stagnate poate în subconstientul nostru.

Anca Floriana Deaconu

Anca Floriana Deaconu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s